středa 19. srpna 2015

Bolest...

 
... lékaře hledá. Dnes ráno jsem se probudila s bolestí hlavy. Migréna se ozvala po půl roce a velmi razantně. Kdo trpí migrénou porozumí. Cítíte jen bolest a chcete zmizet ze světa! Vzpomněla jsem si, že proti bolesti pomáhá potřít spánky levandulovým olejem. Hned jsem se dala do jeho výroby.
Doufám, že příště (za mnoho a mnoho let) překonám bolest rychleji....  
 
Bolest - to je soud těla, že něco není v pořádku.
Miloš Václav Kratochvíl
 
 
Bolest je na světě jediná nekonečná věc.
Josef John
 

Bolest je pocit relativní působivosti a patří k životu, jako stín k předmětu, osvícenému sluncem.
Martin Rázus


Bolest mlčeti nedá.
České přísloví
 
Nemlčím a posílám návod na výrobu:
Pomalejší, ale také velmi jednoduchá výroba je na studeno. Počet surovin bude záviset na tom, jakou sklenici použijeme.  Levandulí napěchujeme vybranou nádobu – pozor nesmí být na nich ani trocha rosy či vody. Pak vše zalijeme vybraným olejem, já použila olivový olej. Sklenici pak uzavřeme, umístíme na slunečné místo a necháme bylinu louhovat. Stačí sice již dva týdny, ale opravdu dobrý efekt je přibližně po měsíci a půl. Po uplynutí této doby levandulový olej slijeme, přecedíme, vymačkáme a naplníme jím uzavíratelnou láhev.
 
Krásný nový den bez jakékoliv bolesti přeji!
Petra
 

2 komentáře:

  1. Na migrény trpím od malička, nejhorší období jsem měla v tomto ohledu v pubertě a teď se ozve tak jednou za půl roku, až rok... Nejčastěji když koukám dlouho do monitoru nebo když jsou dlouho velká vedra (ano, před týdnem se jedna migréna ozvala) :-( ... O tomto triku léčení nevím, takže si olej ráda udělám! Co mi ale pomáhá usínat je neustálá přítomnost sáčku s levandulí pod polštářem :o) Máš to tu na blogu hezké, ráda přijdu znovu :-) A děkuji, že jsi článek sdílela na google+ na České blogeky! :-)
    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, polštářek s levandulí mám v plánu udělat také, děkuji za tip i za komentář!!Pěkné bezbolestné dny!

    OdpovědětVymazat