Posílám něco na zub!
Slaný koláč a mooooc dobrý.
Člověk se pozná podle toho, co jí. Feuerbach Ludwig
Lotrinsko - Lorraine je jeden z 27 regionů rozkládající se na severovýchodě krásné Francie.
Odtud pochází velmi chutný i hutný slaný koláč – quiche (čti kiš).
Potřebujete na 6 - 8 porcí:
pečicí forma o průměru 30 cm
300 g hladké mouky
6 vajec
150 g másla
200 g anglické slaniny
125 g tučné zakysané smetany (crème fraîche)
100 g sýru gouda vcelku
špetka muškátového oříšku
mletý pepř
sůl
300 g hladké mouky
6 vajec
150 g másla
200 g anglické slaniny
125 g tučné zakysané smetany (crème fraîche)
100 g sýru gouda vcelku
špetka muškátového oříšku
mletý pepř
sůl
Postup:
Z mouky, vajec, másla změklého při pokojové teplotě a špetky soli vypracujeme hladké těsto, které zabalené ve folii necháme v lednici odležet alespoň dvě hodiny.
Těsto vyválíme a vložíme do formy (skleněná koláčová kulatá forma), začistíme okraje a propícháme vidličkou.
Slaninu nakrájíme na nudličky a lehce opečeme, rozprostřeme jí na těsto a zasypeme strouhaným sýrem.
Čtyři zbylá vejce smícháme se zakysanou smetanou, ochutíme muškátovým květem, pepřem a solí a nalijeme do formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C 20−25 minut.
Těsto vyválíme a vložíme do formy (skleněná koláčová kulatá forma), začistíme okraje a propícháme vidličkou.
Slaninu nakrájíme na nudličky a lehce opečeme, rozprostřeme jí na těsto a zasypeme strouhaným sýrem.
Čtyři zbylá vejce smícháme se zakysanou smetanou, ochutíme muškátovým květem, pepřem a solí a nalijeme do formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C 20−25 minut.
Peti a co je to za bylinku uvnitř?petrželka,libeček?
OdpovědětVymazatLuci, petrželka. Právě jím poslední kousek, třetí den a pořád moc dobré.
OdpovědětVymazat