neděle 9. srpna 2015

Dva dny v Paříži

 
Chodila jsem dva dny po Paříži...
snažila se pochopit co nejvíce z její nekonečnosti a splynout s pařížskou atmosférou.
Na otázku svých přátel a rodiny, jak bylo v Paříži, odpovím – těsno. Těsnějšímu pocitu se člověk ve městě prostě nevyhne. Tolik lidí různých národností na jednom místě, jak v Paříži nenajdete.
Představuji mým pohledem Paříž, město věčné lásky!
 

Pokud má člověk to štěstí, aby žil zamlada v Paříži, potom ať půjde v životě kamkoliv, jde to všude s ním, protože Paříž, to je pohyblivý svátek.
Ernest Hemingway
 
 
 

Eiffelova věž, je jedna z prvních věcí, kterou si vybaví všichni po vyřčení slova Paříž. Naše první cesta vedla právě tam. Zvládli jsme společně výšlap na  Eiffelovku, kde jsme shlédli úžasný výhled na celou Paříž a překonali též svůj strach z výšek.
Další významné památky jen následovaly...
od Louvru až po moderní části města.
 

 
Mám pouze jedinou vášeň, jedinou milenku, Francii. Spím s ní. Ona se mi nikdy nezpronevěřila.
Napoleon
 
 
Budete-li vnímat šarm a půvab Paříže svým srdcem, obdivovat její krásu a respektovat život Pařížanů, ty správné okamžiky a místa na jedinečné fotografie si vás zcela určitě samy najdou.
Je dobré mít hodně štěstí na dobré pařížské světlo. V davu přeplněných ulic jsem nemohla udělat fotky, které bych úplně chtěla, ale snažila jsem se zaznamenat to, co je mému srdci nejbližší.
Mému srdci je nejbližší běžný život....lidé, úchvatnost památek a protikladnost úžasné atmosféry tohoto města.
 
 
 
 
 

 
Sladké, dráždivé slova plné lásky, šeptané do ucha, či křičené přes vody Seiny, ukradené a darované polibky v ulicích Paříže, v kavárnách, letmé polibky v metru, vášnivé na mostech, v skrytých méně prosvícených uličkách, pod světly pamětihodností, anonymní polibky v taxících, líné v parcích, polibky s návratem do dětství na starých kolotočích, smyslné polibky před uměleckými díly v nesčetných galeriích a muzeích. Tak to je též Paříž, nej romantické město Evropy!
Město uzamčených zámků, tedy srdcí.

 

 

 
Před katedrálou Notre-Dame se nechali vyfotografovat novomanželé a vůbec jim nevadil shon i nedostatek soukromí. V té chvíli byli jen oni a Paříž.
A moje momentky...školička v parku, umělecké tvoření pouličních malířů a hudebníků, sportovní relaxace i běžné dětské radosti.To byla pravá krása okamžiku!
 
Když je Pařížance dvacet, je báječná. Třicetileté Pařížanky jsou neodolatelné. A když je jim čtyřicet, jsou okouzlující. A Pařížanky přes čtyřicet neexistují.
Charlie Chaplin
 

Krásný nový den!
Petra

1 komentář:

  1. No Peti, nádhera!!!Už se těším na detaily. My se dnes vrátili, tak mám taky co probírat...:-)

    OdpovědětVymazat