úterý 30. června 2015

Březový věneček

Krásné ráno,
včera večer jsem se procházela po zahradě a mému zraku, nevím proč, imponovala naše bříza. Možná kvůli, ve větru tancujícímu listí nebo její nádherné vůni. Napadlo mě, udělat si z ní závěsný věnec na terasu, plný vůně! Podobný jsem viděla v jednom tvůrčím časopise.
 Z větviček břízy jsem vytvořila tento romantický věnec, který ještě možná ozdobím květinami. Závěsný věneček nám bude dělat společnost při letních společných chvílích na terase.
A je tedy na světě, vážně jednoduchý.

I ten nejmohutnější strom pochazí z malého semínka, i to největší schodiště má první schod.
V  Keltské astrologii se bříza pojí s písmenem beth, prvním písmenem ogamské abecedy.
Je první mezi posvátnými stromy druidského stromového kalendáře a reprezentuje nové počátky.
 
Keltský stromokruh - narození ve znamení BŘÍZY (24. červen):

Zvláštností stromu je vodotěsná kůra, zvláštností člověka zase odolnost vůči temným výpadům duše. Bříza si nestěžuje, odolává a prosazuje se. Lidé tohoto znamení jsou velice nenároční - k jejich nejúžasnějším vlastnostem patří to, že i ze skrovných poměrů dokážou vyčarovat krásné a nakonec přívětivé prostředí. Osoby zrozené v bříze mohou i za nepříznivých podmínek vyrůst v příkladné osobnosti plné pozitivního myšlení, které pomáhá žít.
Jestliže bříza strádá, zaručeně jí chybějí nějaké zásadní existenční předpoklady, nikdy nejde o maličkosti nebo o něco subjektivního. Tento lidský typ si takové podmínky vytvoří s nenapodobitelnou neomylností. 
 
Petra
 

Žádné komentáře:

Okomentovat